I huvudet på Vladinex

SPOTIFY DEBUTEN!Magic Vs Music

Posted by Vladinex Fri, August 14, 2015 22:19:44

Denna sommar har varit en personlig framgång med den anledningen att jag fått friheten ifrån den daliga rutinen (skola, vardagen), som har givit mig tid, sinnesro och mycket kreativa utrymmen för att arbeta med Vladinex.
Det kan bli väldigt svårt emellan åt när man jobbar, studerar samt lever ett socialt liv om dagarna, att få tid till kreativitet. Nu har jag försökt jobba igen tiden lite!

Den här låten som jag nu har släppt på Spotify, ska nu markera startskottet för musiken!
Att regelbundet arbeta och sedan våga lägga ut på Spotify oavsett vad. Jag kan ibland ställa ovanligt höga krav på mig vilket gör att jag hamnar i en kamp med mig själv i slutändan och istället för att nå ut, så hålls det mesta inom mig, vilket jag ska nu försöka förändra!

Kort sammanfattning av musikstilen som kommer att fortsätta hädanefter. Det är en kombination av chill house och vanlig house, dvs chill house fast med lite tempo och kraft.
Jag är i grunden en fantast av den klassiska up tempo/ klubb house musiken, eftersom jag är som person väldigt energisk och det passar därav mig väldigt bra. Men jag har nu börjat se skönheten i "chill house", eftersom det klingar mycket behagliga och ljuvliga ljud där. Så därför tänkte jag att försöka kombinera det bästa av båda världarna.

Låten ligger ute på Soundcloud, gå gärna in och lyssna på den, ni finner den på följande länk: https://soundcloud.com/vladinex/away-from-you


Tack för er tid och på återseende!

Your mobile does not support playing flash video.

VAD ÄR VLADINEXMagic Vs Music

Posted by Vladinex Sun, December 07, 2014 18:22:33

Denna video har jag gjort i syfte för att visa tydligare vad Vladinex är. Som jag skrev i mitt första inlägg här på bloggen att jag blandar i föreställningen bland annat konstformen musik och magi, så i denna video kan ni se lite kort några tricks tillsammans med en egen skapad låt.

Jag har alltid varit fascinerad av show formatet (confetti, smällar, ljus-och rökeffekter och arena musik), och det är just detta som inspirerar mig och driver mig att rikta Vladinex till. Alla mina intressen utöver trolleri har koppling till show, så därför försöker jag hela tiden lära mig och få förståelse bakom show.
Jag vet att det krävs mycket detaljer och planering bakom show, men jag tänker att när man ändå ska planera en föreställning så varför inte montera och dekorera varenda liten variabel i så kallade showen. Jag har bland annat därför tagit musikproduktionen mer seriöst eftersom musiken i showen är väldigt viktig enligt mig.Your mobile does not support playing flash video.

DOLDA KAMERANMagic Vs Music

Posted by Vladinex Sun, December 07, 2014 17:57:44

Så jag provade på något nytt i denna video, att utföra ett trick utan förberedelser i en riktig vardagssituation. Så jag och kompis var till en matbutik och körde tricket, "Hur man växlar en tjuga". Det var riktigt kul att få skapa "vardagsmagi" för kassörskan och inte minst sagt för mig att få uppleva reaktion och situation.
Your mobile does not support playing flash video.

MITT FÖRSTA INLÄGG! Magic Vs Music

Posted by Vladinex Thu, August 08, 2013 17:08:31

Hej på er allesammans!

Mitt första inlägg på denna bloggsida, så, vad brukar man säga som en inledning till det hela... hmmmm. Jag kan ju börja med att berätta vem jag är.
Jag brukar beskriva mig som en person som är väldigt driven och praktiskt av mig, som väldigt gärna är i rörelse hela tiden och vill ha många bollar i luften, eller så kan man säga kortfattat, "duracellkaninen", vilket också funkar bra som beskrivning.

Så vad är tanken med denna blogg? Jag har tänkt att se denna blogg som min dagbok, som min anteckningsblogg, och föra "protokoll" och reflektioner kring mitt så kallade Vladinex. På så vis kan det bli lättare att ha reda mina händelser och uppträdanden, och ha det sparat på ett och samma ställe, istället för att ha en hög med papper liggandes i något hörn och invänta förvirring och oreda.

Här kommer jag att lägga ut både bilder, videos, uppträdanden, reflektioner och allt annat spännande som händer Vladinex. Så förhoppningsvis finner ni som läsare det intressant och inspiration till ert eget arbete. Jag jobbar så mycket jag kan och försöker hinna så gott som det går, med tanke på att min högsta dröm är att förverkliga Vladinex en dag...

Vad är det jag gör?
För att förklara det kort, så har jag ju min "slogan" som är, "Magic vs Music" och det är ju i grund och botten precis som det låter, mina två största intressen som kombineras på ett unikt sätt.
DET HELA BÖRJADE då jag var 13 år, då började jag att trolla och trixa, och har sedan uppträtt en del gånger som enbart magiker, men ju mer tiden passerade så har jag varit i behov av något nytt och eget.

Ville liksom inte gå samma bana som vilken magiker som helst, så därför började jag bland annat med att fördjupa mig i musik, att producera eget och sedan försöka kombinera in det i föreställningarna. Sedan har jag också varit fascinerad av teater och skådespel, så började försöka blanda in det också.

Så jag kan summera med att säga, att för mig är det viktigt med innovation och nytänk. Jag hämtar inspiration från alla världens hörn och konstformer.
Jag eftersträvar en show som innehåller blandade element så det blir så blandat och nytt det bara kan bli. På så sätt vet jag att jag är unik och erhåller en egen kategori.